Are you ready?
Maak een afspraak

OVER MIJ

Persoonlijk

Sven van Ingen, geboren en getogen in Ingen, een klein dorpje in de Betuwe tussen de appels en peren. Ik ben opgegroeid in een familiebedrijf waarin werken op nummer 1 staat. Mijn opa was altijd aan het werk, deze mindset heeft mijn vader overgenomen. Ook mijn moeder was altijd aan het werk, omdat zij haar kinderen meer wilde bieden dan zij vroeger heeft gekregen.

Al vanaf jongs af een heb ik een eigen wil, mening en visie. Ik vond werken op jonge leeftijd onzin en wilde alleen maar leuke dingen doen. Ik was altijd aan het voetballen en helemaal niet geïnteresseerd in het bedrijf. De afgelopen jaren heb ik samen met vrienden en mijn vriendin tijd gemaakt om leuke dingen te doen, zoals verre reizen naar Indonesie, Thailand, Amerika, Dubai en stedentrips in Europa. Zo leerde ik andere culturen, geloofsovertuigingen, leefstijlen en normen en waarden kennen die de wereld ons te bieden heeft. Ik heb altijd de vrijheid gevoeld om te doen wat ik leuk vind, naast een uitdagende baan die mij hiervoor de gelegenheid biedt.

Omdat ik na de middelbare school niet wist wat ik wilde doen in de toekomst en met mijn leven, ben ik detailhandel gaan doen. Eerst in Ede, toen in Enschede en mijn laatste jaar in Doetinchem. Dit heeft alles te maken met een jongensdroom om profvoetballer te worden. Dat wordt later in dit stuk duidelijk waarom ik op drie verschillende scholen heb gezeten, maar ik wist in ieder geval dat ik niks met deze opleiding wilde gaan doen. In het familiebedrijf konden ze iemand op kantoor gebruiken, dus heb deze kans aangegrepen om mijzelf op de arbeidsmarkt te richten. Van een mooie toekomt als profvoetballer in het vizier naar een transportbedrijf zou je denken. Maar ik heb uiteindelijk 6 jaar met plezier als vrachtwagen chauffeur, administratief medewerker en als loods medewerker gewerkt in dit bedrijf. Dat ik vroeger iemand was die niets van werken wilde weten, sloop het er langzaam bij mij ook in. Uiteindelijk begon ik het normaal te vinden dat ik altijd aan het werk was en eigenlijk niet veel leuke dingen kon plannen, omdat ik altijd moest werken. Hierdoor besefte ik dat ik meer uit mijn leven wilde halen, en daarom ben ik maatschappelijk werk gaan studeren op mijn 23ste.

Ik heb altijd geleerd om af te maken waar je aan begint, hierdoor blijf ik altijd doorzetten. Ik ben begonnen op VMBO K en uiteindelijk heb ik mijn HBO Bachelor afgerond.

Sport

In mijn voetbalcarrière heb ik een bijzondere reis gemaakt. Begonnen bij de plaatselijke sportclub in Ingen, om op mijn veertiende naar FC Lienden te gaan en daar in de jeugd te spelen. Dat heeft geleid dat ik op mijn 15e onder Hans Kraay jr. debuteerde in het eerste elftal van FC Lienden, op dat moment uitkomend op het hoogste amateur niveau van Nederland. Na een paar maanden werd ik gescout door clubs uit heel Nederland. De Graafschap, Vitesse, NEC, FC Utrecht, Feyenoord, FC Den Bosch, RKC Waalwijk en FC Twente. Uiteindelijk heb ik na een warm welkom en een fijne stage periode, voor FC Twente gekozen. Hans Kraay jr. heeft zich over mij ontfermd als mijn zaakwaarnemer, en samen met zijn netwerk de hele overstap begeleid. In Enschede ging ik op mijzelf wonen om mijn droom waar te maken. Na de training bracht toenmalig assistent trainer Erik ten Hag (Ajax) mij nog weleens naar huis. In dat jaar speelde ik samen met Nick Marsman en Steven Berghuis (Feyenoord). FC Twente speelde voorronde Champions Leauge, dus de stap was voor mij te groot in de korte periode dat ik daar speelde. Het jaar erop ging ik naar de Graafschap. Hier trainde ik in de voorbereiding met het eerste mee en maakte mijn eerste goal als prof. Het begon veelbelovend als aanvoerder van het O-19 team, maar kon de ingezette lijn niet vasthouden. Aan het einde van het seizoen mocht ik op amateur basis blijven, maar dit zag ik niet zitten, omdat het voetbal leven alleen niet helemaal mijn ding was. Ik ging weer terug naar FC Lienden, waar Hans Kraay jr. mij weer terug bij de selectie haalde, zodat ik mij ook op mijn maatschappelijke toekomst kon richten.

Na weer een jaar zonder veel speeltijd, heb ik een flinke stap terug gedaan naar tweede klasse TEC in Tiel om het plezier terug te krijgen en door veel te voetballen. Hier wilde ik de komende jaren ook blijven, omdat ik de afgelopen jaren ieder jaar van club gewisseld was, werd het tijd voor vastigheid. Een plek om te ontwikkelen. Hier zijn we met een vaste kern spelers vanaf de tweede klasse ieder jaar kampioen geworden of gepromoveerd, waardoor we in 5 jaar tijd in de tweede divisie terecht kwamen. Op dat moment was ik na een lange weg weer terug op het hoogste amateur niveau en pas 24 jaar jong. In dat seizoen speelde ik mezelf in de kijker van Kozakken Boys, die mij dat jaar haalde onder leiding van trainer Danny Buijs (FC Groningen). In mijn eerste seizoen speelde ik alle wedstrijden en op de laatste speeldag werden we bijna kampioen. Nu ben ik nog steeds actief bij Kozakken Boys, waar ik inmiddels mijn 4e seizoen in ga met Royston Drenthe (ex- Real Madrid) als teamgenoot.

Aan mijn verhaal kan je zien dat het soms goed is om terug te gaan naar het plezier, vastigheid en dat een stap terug kan zorgen om vervolgens meer te bereiken. Het resultaat komt niet van de een op de andere dag, maar wel als je elke dag, week in week uit, jezelf blijft ontwikkelen en uitdagen. Met dezelfde mentaliteit en trainingsarbeid die je als prof moet leveren, bezit ik over een groot doorzettingsvermogen. Met deze energie ben ik mijn eigen bedrijf gestart om anderen te coachen om het beste uit zichzelf te halen. Ik combineer nu het beste voor mijzelf van twee werelden. Voetballen op het hoogste niveau en met mensen werken die zichzelf willen ontwikkelen. Hier krijg ik veel energie van, waardoor het me geen moeite kost en ik dagelijks met plezier de dag kan beginnen.

Contact

Ben jij er klaar voor?

  • ROm eindelijk het heft in eigen hand nemen?
  • RKlaar om je eigen keuzes te maken?

Zet dan nu jouw eerste stap en maak een afspraak. Dan zal ik de volgende stap nemen door contact met je op te nemen!