De Wim Hof Methode, een koud water bad en wat het doet voor je business

Jij bent sterker dan je gedachten. Dat is wat ik ondernemers tijdens personal trainingen of coachgesprekken continu vertel, maar ook zelf laat ervaren. Hoe? Met georganiseerde koud water trainingen. Door dit in je routine op te nemen, maak je veel dingen in het dagelijks leven – én in je business – een stuk makkelijker. Iets wat ik tijdens mijn events graag deel. Toch snap ik dat je niet gelijk in het diepe springt. Dus, bij deze: de Wim Hof Methode, de voordelen van een koud water bad én wat het doet voor jouw bedrijf.

 

Wedden dat je binnen nu en 5 minuten getriggerd bent om mee te doen?

Wat is de Wim Hof Methode?

Als iemand de wereld buiten zijn comfort zone ontdekt, is het Wim Hof. ‘The Iceman’ heeft meerdere bizarre records op zijn naam, maar de bekendste is toch wel een ijsbad nemen en dit vervolgens twee uur (!) volhouden. Na het lezen van zijn boek besloot ik zelf ook dagelijks koud te douchen en eens in de maand een koud water bad te nemen. Waarom? Omdat het elke keer weer zorgt voor een enorme kick, meer zelfvertrouwen en een voldaan gevoel. Het is niet voor niets dat de Wim Hof Methode heel veel levens heeft veranderd. “It’s a lifestyle”, geldt ook hier.

Het gaat dus om een ijsbad of koud water bad nemen, koud douchen of specifieke ademhalingstechnieken. De drie gouden elementen uit zijn methode zijn dan ook:

  1. Ademhaling
  2. Blootstelling aan kou
  3. Mindset
Wim Hof methode

Wat doet koud water met je lichaam?

Wat er letterlijk gebeurt met je lichaam als je een koud water bad neemt? Komt ‘ie! Zodra je in het koude water stapt, trekken je bloedvaten samen en zodra je er weer uit komt, zetten ze uit. Dit vermindert ontstekingen, bevordert herstel en is een bizarre boost voor je hart- en bloedvaten. Het zorgt voor een verhoogde bloedstroom, waardoor afvalstoffen beter worden afgevoerd. Het resultaat? Een verbeterd zelfhelend vermogen én gezondere werking van je hele lichaam. Ik geloof dat een gezond lichaam bijdraagt aan een gezonde business.

Maar het grootste resultaat boek je misschien wel op mentaal vlak. Door je lichaam zo extreem uit te dagen, zul je ook mentaal sterker worden. Je leert omgaan met de spanning, stress en weerstand die zo’n training oproept. Je leert omgaan met uitdagingen die je liever uit de weg gaat

Dé combinatie van mind en body.

“If we always choose comfort, we never learn the deepest capabilities of our mind or body.”
– Wim Hof

Dit zijn de voordelen van koud douchen of een koud water bad nemen

Dat het fysiek én mentaal wat met je doet, is een understatement. De vijf grootste voordelen zijn:

De weerstand van een koud water bad opzoeken, laat je zien dat je sterker bent dan je gedachten. Als mens en ondernemer ben je tot zoveel in staat, maar binnen je vertrouwde comfort zone zul je dat niet snel ervaren. Koud douchen of een koud water bad nemen is kiezen voor groei boven comfort, waar je in het dagelijks leven de vruchten van plukt.

Wat een koud water bad en ondernemen gemeen hebben

Ondernemen is topsport. Het vraagt dagelijks kracht, motivatie en doorzettingsvermogen. Je komt voor keuzes te staan waar een ander niet zomaar mee te maken krijgt. Je ervaart weerstand, spanning en onzekerheid. Je wordt dag in dag uit uitgedaagd om werk en privé te combineren, nieuwe dingen aan te pakken en te groeien. En dat brengt soms angst met zich mee.

Door te kiezen voor een koud water bad of koude douche, kies je ervoor om angst de baas te worden. Je duikt hier namelijk niet zomaar in, maar bereidt je voor, focust en gaat het water in met een bepaalde ademhaling. Het bruggetje? Zo kan het ook in je business. Je zet al je belemmerende gedachten uit en wordt gedwongen om met weerstand – het koude water – om te gaan. Je traint je lichaam en mindset om vervolgens de hele wedstrijd relaxed te kunnen spelen én vaker te scoren.

Je kunt meer dan je denkt. Die mindset brengt je verder: ook in jouw bedrijf.

Haak aan bij de koud water training en groei: fysiek én mentaal

Zie je: zo gek is die Wim Hof nog niet. Ik wil je uitnodigen om aan te haken bij mijn volgende koud water event. Ja, dat is spannend en weet je wat? Iedere maand voel ik die spanning zelf ook weer. Ik weet als geen ander hoe lastig het is, maar ik weet ook als geen ander wat het je oplevert.  

Meld je aan, ervaar die kou en overwin iedere vorm van weerstand in je bedrijf.