“Met dezelfde mindset die ik als profvoetballer had, startte ik mijn eigen bedrijf: andere ondernemers coachen om het beste uit zichzelf te halen.”

Play Video

Werken op nummer één;

Werken op nummer één;

ook bij mij sloop het erin

Opgroeiend in Ingen – een klein dorpje in de Betuwe – leerde ik al vroeg dat werken op nummer één staat. Binnen het familiebedrijf nam mijn vader die mindset van mijn opa over. Ook mijn moeder bleef daarin niet achter. Als jonge jongen vond ik het maar onzin en wilde ik vooral voetballen, reizen en de vrijheid voelen om te doen wat ik leuk vind. Mijn grootste jongensdroom? Profvoetballer worden. Terwijl ik bleef dromen, greep ik alle kansen binnen het familiebedrijf aan: van vrachtwagenchauffeur en loodsmedewerker tot administratief medewerker op het kantoor. Ik was altijd aan het werk en deed te weinig leuke dingen. Werken op nummer één; ook bij mij sloop het erin.

Ik wilde meer uit het leven halen. Meer uit mezelf halen. Van Vmbo K naar een HBO Bachelor Maatschappelijk Werk. Ik zette door, zoals ik altijd heb geleerd.

Ik werd gescout door de grootste clubs van Nederland, maar verloor het plezier in voetballen

Doorzetten, dat gold ook voor mijn jongensdroom. Van de plaatselijke voetbalclub in Ingen ging ik op mijn veertiende naar FC Lienden en debuteerde ik op mijn vijftiende onder Hans Kraay Jr. in het eerste. Op dat moment het hoogste amateurniveau van Nederland. Binnen enkele maanden werd ik gescout door clubs als De Graafschap, Vitesse, NEC, FC Utrecht, Feyenoord, FC Den Bosch, RKC Waalwijk en FC Twente. Ik koos voor de laatste en verhuisde naar Enschede om mijn dromen waar te maken. Omdat de stap naar de voorronde van de Champions League toen ter tijd te groot was voor de korte periode dat ik daar speelde, ging ik het jaar erop naar De Graafschap. Toch kon ik me niet genoeg vinden in het leven van profvoetballer. Ik keerde terug bij FC Lienden en stortte me op mijn toekomst als maatschappelijk werker. Een lang verhaal kort? Ik miste speeltijd, was het plezier in voetballen verloren en zette een stap terug. Ik was 24 toen ik – na een lange weg – het hoogste amateurniveau weer bereikte. Dat was bij Kozakken Boys, waar ik vandaag de dag nog steeds actief ben.

“Dingen doen, maar ook dingen laten. Ook als ondernemer hoeft werken niet altijd op één te staan.”

Mijn grootste lessen…

Mijn grootste lessen…

Wat ik als jonge jongen wilde, doe ik nu

Mijn grootste lessen? Succes komt niet van de één op de andere dag aanwaaien. Om te winnen moet je trainen, presteren en keuzes maken. Omgaan met weerstand, in jezelf geloven en alle verwachtingen overtreffen. Dingen doen, maar ook dingen laten. Soms een stap terug nemen om het plezier terug te vinden en vervolgens nóg meer te bereiken. Ook als ondernemer hoeft werken niet altijd op één te staan. Vanuit mijn persoonlijke verhaal en de sterke topsport-mindset, startte ik Motivated by Sven. Ik zie een fit lichaam en ijzersterke mindset als basis voor zakelijk succes. Dat ik daar dagelijks met gemotiveerde ondernemers aan mag werken, voelt voor mij totaal niet als werk.

Zo is de cirkel rond en doe ik nu zelf ook echt iets waar ik trots op ben. Wat ik als jonge jongen al wilde, doe ik nu: voetballen (op het hoogste amateurniveau), reizen en de vrijheid voelen om te doen waar ik energie van krijg.

Motivated by…

Sven. Mensen die mij goed kennen, weten dat ik veel eet, maar ook veel sport. ‘Voor de hand liggend’ staat niet in mijn woordenboek. Ik ben gek genoeg om in een ijsbad te stappen en kan – vooral naar mezelf – heel eigenwijs zijn. Wanneer iedereen links gaat… Je raadt het al. Verder?

Wat zijn jouw doelen?

Zo, nu jij!

Wie ben je, wat doe je of waar je loop je tegenaan? Belangrijker nog: wat zijn je doelen en waar wil je naartoe? Met mijn support weet ik zeker dat je die doelen ook écht gaat halen. Laat een berichtje achter, dan neem ik snel contact met je op!

Wat zijn jouw doelen?